wieprzowina z makaronem ryżowym i grzybami mun

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron ryżowy

    1/3 opak
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • cebula czerwona

    2 szt
  • grzyby mun

    1/3 szkl
  • sól

    , ,
  • Pieprz biały mielony Prymat

    , ,
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżeczki
  • miód

    1 łyżeczka
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżeczki
  • kiełki

    , ,
  • olej do smażenia

    , ,
  • bulion

    1/2 szklanki
  • wieprzowina

    0,5 (łopatka)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w paski kroję papryki i wieprzowinę ,cebulę w pióra.
na patelni rozgrzewam olej wrzucam mięso i smażę w międzyczasie dodaję cebulę i paprykę .
makaron zalewam wrzątkiem na 2-4 min.odcedzam
grzyby zalewam gorącą wodą na 10 minut ,potem kroję w paski dodaję do mięsa .
do bulionu dodaję miód ,koncentrat,oraz mąkę ziemniaczaną mieszam.
zalewam mięso i doprowadzam do wrzenia ,potrawka powinna zgęstnieć.dodaję makaron.doprawiam solą i pieprzem.
posypuję kiełkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara13 17.02.2014 13:12
lubię takie dania,mniammm
Rafał10 17.02.2014 10:25
moje klimaty! uwielbiam takie smaki :)
dodi 17.02.2014 09:19
apetyczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat