WIEPRZOWINA Z KAPUSTĄ AL'A BIGOS PO AZJATYCKU Z KASZĄ JAGLANĄ

WIEPRZOWINA Z KAPUSTĄ AL'A BIGOS PO AZJATYCKU Z KASZĄ JAGLANĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 i 1/2 szkl. ( szatkowana )
  • schab bez kości

    250 gram
  • bulion warzywny

    250 ml.
  • marchew

    1 szt.
  • różyczki brokuła

    12-13 szt.
  • Cebulka smażona Prymat

    2-3 łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżeczka (ciemny)
  • sól i pieprz

    po 1 szczypcie
  • olej

    2 łyżki
  • kasza jaglana

    1 torebka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania WIEPRZOWINA Z KAPUSTĄ AL'A BIGOS PO AZJATYCKU Z KASZĄ JAGLANĄ

Kroki postępowania

Krok 1 - WIEPRZOWINA Z KAPUSTĄ AL'A BIGOS PO AZJATYCKU Z KASZĄ JAGLANĄ foto
W woku rozgrzewamy olej. Wrzucamy kapustę i startą na tarce marchew.
Krok 2 - WIEPRZOWINA Z KAPUSTĄ AL'A BIGOS PO AZJATYCKU Z KASZĄ JAGLANĄ foto
Gdy kapusta lekko się przypiecze i zacznie wydawać aromaty dodać brokuł.
Krok 3 - WIEPRZOWINA Z KAPUSTĄ AL'A BIGOS PO AZJATYCKU Z KASZĄ JAGLANĄ foto
Zalać bulionem.
Krok 4 - WIEPRZOWINA Z KAPUSTĄ AL'A BIGOS PO AZJATYCKU Z KASZĄ JAGLANĄ foto
Schab umyć, osuszyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Najlepiej kroić ostrym nożem z góry, z ukosa. Dodać sól, pieprz oraz sos sojowy. Wymieszać.
Krok 5 - WIEPRZOWINA Z KAPUSTĄ AL'A BIGOS PO AZJATYCKU Z KASZĄ JAGLANĄ foto
Dodać wieprzowinę do warzyw na patelni. Wymieszać i gotować na średnim ogniu ok. 20 min., aż bulion odparuje. Całość posypać prażoną cebulą. Kaszę dokładnie przepłukać wodą. Gotować 10 min. a następnie wylać wodę i ponownie wlać nową gorącą i dalej gotować kolejne 10 min. To wszystko po to, aby kasza nie miała goryczki. Na kaszę nałożyć nasz bigos.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Klausia 19.02.2016 22:44
ciekawie podane
cukiereczek 16.09.2015 19:11
smaczne danie
IZABELA29 16.09.2015 18:01
apetycznie wygląda
gosia561 16.09.2015 16:06
fajnie przygotowane mięsko
kasiaw 16.09.2015 15:28
pomysłowe danie
aginaa 16.09.2015 14:46
fajne danie
Ewa Wojtaszko 16.09.2015 12:12
z chęcią bym spróbowała
idealme 16.09.2015 11:33
bardzo smacznie! :)
Mniam 16.09.2015 11:23
Niezwykle apetyczne danie. Wszystko to co lubię.
Joannasz3190 16.09.2015 11:23
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat