WIEPRZOWINA Z KAPUSTĄ AL'A BIGOS PO AZJATYCKU Z KASZĄ JAGLANĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 i 1/2 szkl. ( szatkowana )
  • schab bez kości

    250 gram
  • bulion warzywny

    250 ml.
  • marchew

    1 szt.
  • różyczki brokuła

    12-13 szt.
  • cebula prażona

    2-3 łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżeczka (ciemny)
  • sól i pieprz

    po 1 szczypcie
  • olej

    2 łyżki
  • kasza jaglana

    1 torebka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - WIEPRZOWINA Z KAPUSTĄ AL'A BIGOS PO AZJATYCKU Z KASZĄ JAGLANĄ foto
W woku rozgrzewamy olej. Wrzucamy kapustę i startą na tarce marchew.
Krok 2 - WIEPRZOWINA Z KAPUSTĄ AL'A BIGOS PO AZJATYCKU Z KASZĄ JAGLANĄ foto
Gdy kapusta lekko się przypiecze i zacznie wydawać aromaty dodać brokuł.
Krok 3 - WIEPRZOWINA Z KAPUSTĄ AL'A BIGOS PO AZJATYCKU Z KASZĄ JAGLANĄ foto
Zalać bulionem.
Krok 4 - WIEPRZOWINA Z KAPUSTĄ AL'A BIGOS PO AZJATYCKU Z KASZĄ JAGLANĄ foto
Schab umyć, osuszyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Najlepiej kroić ostrym nożem z góry, z ukosa. Dodać sól, pieprz oraz sos sojowy. Wymieszać.
Krok 5 - WIEPRZOWINA Z KAPUSTĄ AL'A BIGOS PO AZJATYCKU Z KASZĄ JAGLANĄ foto
Dodać wieprzowinę do warzyw na patelni. Wymieszać i gotować na średnim ogniu ok. 20 min., aż bulion odparuje. Całość posypać prażoną cebulą. Kaszę dokładnie przepłukać wodą. Gotować 10 min. a następnie wylać wodę i ponownie wlać nową gorącą i dalej gotować kolejne 10 min. To wszystko po to, aby kasza nie miała goryczki. Na kaszę nałożyć nasz bigos.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 19.02.2016 22:44
ciekawie podane
cukiereczek 16.09.2015 19:11
smaczne danie
IZABELA29 16.09.2015 18:01
apetycznie wygląda
gosia561 16.09.2015 16:06
fajnie przygotowane mięsko
kasiaw 16.09.2015 15:28
pomysłowe danie
aginaa 16.09.2015 14:46
fajne danie
Ewa Wojtaszko 16.09.2015 12:12
z chęcią bym spróbowała
idealme 16.09.2015 11:33
bardzo smacznie! :)
Mniam 16.09.2015 11:23
Niezwykle apetyczne danie. Wszystko to co lubię.
Joannasz3190 16.09.2015 11:23
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat