Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 30 dag
sos słodko-kwaśny 400 ml
sól do smaku
smalec 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym

Wieprzowinę kroję w kostkę. Solę i posypuję przyprawą do wieprzowiny. Mieszam i smażę na smalcu. Gdy mięso się zarumieni wsypuję zioła prowansalskie. Po 3 minutach smażenia razem z ziołami wlewam sos ze słoika. mieszam i doprowadzam do wrzenia. Wieprzowinę w sosie podaję z ugotowanym białym ryżem. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 15.07.2013 07:34
smaczne jedzonko
Bernadeta 21.03.2013 08:20
też czasem robie podobne danie-smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak