Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w sosie czosnkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 35 dkg
Czosnek suszony Prymat
sól i pieprz
oliwa 1 łyżka
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sosie czosnkowym

Pokrojone w kostkę mięso zrumienić na oliwie. Zalać 0,5 litra wody, dodać liścia laurowego i ziele angielskie. Przykryć i dusić pod przykryciem. Przyprawić czosnkiem, solą i pieprzem. Kiedy mięso będzie miękkie sos zagęścić mąką, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.02.2015 19:21
super obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak