Wieprzowina w ciemnym sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    60 dkg
  • sól

    do smaku
  • czosnek

    do smaku
  • mąka

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w plastry. Natrzeć czosnkiem, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Olej rozgrzać, podsmażyć na nim mięsko. Podlać wodą. Dodać liścia laurowego i ziele angielskie. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Sos zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 10.02.2014 09:36
pyszne mięsko
Jagódka77 07.02.2014 12:55
do tego suróweczka i pyszny obiadek gotowy, super danie
alaaa 20.12.2013 19:23
do tego ziemniaki, surówka i pyszny obiad
mirosława4 12.12.2013 15:20
smaczne mięsko
Katarzyna59 18.09.2013 19:04
pyszne jedzonko
Wacław 10.08.2013 11:14
smaczny obiad
Alex_M 31.07.2013 10:27
pyszne miesko!
IlonaAlbertos 27.05.2013 10:53
Lubię takie mięsko.
pajbek 28.04.2013 10:34
Lubię takie smaczne mięsko :-)
Justyna/Dzastus 23.03.2013 21:01
bardzo lubie takie dania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat