SKŁADNIKI: ok. 1,3 kg chudej wieprzowiny, 6 plastrów papryczki Scotch Bonnet - użyliśmy chili, 2 łyżki tymianku, 2 łyżki mielonego ziela angielskiego, 1 posiekana główka czosnku, 3 drobno posiekane cebule, 2 łyżki cukru, 2 łyżki soli, 2 łyżki mielonego pieprzu, sok z 1 limonki, pół szklanki oliwy, pół szklanki sosu sojowego, 1 szklanka soku z pomarańczy, 1 szklanka białego octu winnego. Do smaku: cynamon, gałka muszkatołowa, imbir.
SPOSÓB WYKONANIA: Zmiksować wszystkie składniki za wyjątkiem wieprzowiny. Mięso pokroić w kostkę i ponakłuwać widelcem. Zalać marynatą i odstawić w chłodne miejsce na noc. Odcedzić. Mięso grillować polewając marynatą.