Wieprzowina duszona z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    1 kg
  • macrhewka

    300 g
  • cebula

    400 g
  • olej

    4 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • rozmaryn

    1 łyżka
  • bulion

    3/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukane mięso posypac pieprzem i solą . Natrzec rozmarynem i podsmażc na 3 łyżkach rozgrzanego oleju . Zalac bulionem i dusic 50 min . Obrac cebule , umyc i pokroic na cwiartki . Umyc i obrac marchew Pozostały olej wraz z masłem rozgrzac a następnie podsmażyc cebulę , potem marchew . Warzywa wrzucic do duszonego mięsa . Mięso pokroic w plastry . Warzywa doprawic do smaku solą , pieprzem i sokiem z cytryny

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
nero 19.04.2013 11:03
TAK TRZYMAĆ
lucyna8 14.04.2013 08:51
Da się zjeść
TyTaN 10.06.2012 19:06
też takie robię polecam
Mariposas 12.12.2011 21:41
musi być pyszne
rakow2 19.11.2011 16:04
a co na to wieprzowina ?
cukiereczek 01.10.2011 08:57
mniam
bernadetta2 30.06.2011 11:04
smaczne robiłam
wolochski 24.06.2011 13:48
super
Małgorzata77 19.06.2011 18:09
ciekawy
eduszo 04.01.2011 11:56
Pychotka,jestem mięsożerny.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat