Wieprzowina curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    50 dag
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • curry

    1 łyżka
  • kiełki

  • dymka ze szczypiorkiem

    1
  • bulion

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na cienkie słupki, oprószyć mąką. W rondlu rozgrzać olej, wrzucać partiami mięso, podsmażyć na ostrym ogniu 5 minut, dodać pokrojoną dymkę ze szczypiorem, wymieszać. Bulion zmieszać z curry, zalać mięso, dusić pod przykryciem 10 minut, doprawić. Posypać kiełkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat