Wieprzowe zraziki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • mąka pszenna

    10 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć i osuszyć, następnie pokroić w plastry i zbić je delikatnie tłuczkiem kuchennym. Obsypać solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Tłuszcz rozgrzać na patelni i smażyć na nim zrazy obtaczane w mace. Po usmażeniu przełożyć je do garnka z niewielką ilością gorącej wody i gotować przez około 20- 30 minut, w miarę potrzeby dolewając wodę. Sos jaki powstanie z gotowania należy doprawić do smaku solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 30.07.2012 15:47
pycha obiad
Katarzyna/kate1980 26.04.2012 21:39
pyszniutkie
jasiek 27.05.2011 13:25
miodzio
szajba2 30.04.2011 19:23
podoba mi się
Barbara55 03.04.2011 16:53
coś konkretnego na obiad
Tika4444 23.03.2011 07:25
wyglądaja smakowicie
Tika4444 23.03.2011 07:24
wyglądają smakowicie
kielcok1 06.03.2011 15:58
fajne i konkretne
pioge7 19.02.2011 11:49
super
jasiek 26.01.2011 15:53
brzmi dobrze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat