Wieprzowe medaliony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    50 dag
  • cebula

    2
  • Przyprawa do pieczeni

    1
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wieprzowe medaliony foto
Cebule obieramy i kroimy w talarki - układamy w naczyniu żaroodpornym, mieso kroimy w male, niezbyt grube talarki.
Krok 2 - Wieprzowe medaliony foto
Cebulę solimy i pieprzymy, lekko posypujemy przyprawą do pieczenia i polewamy mniejsza częścią oleju.
Krok 3 - Wieprzowe medaliony foto
Na niej układamy kawałki mięsa, które obficie posypujemy przyprawa a następnie polewamy olejem. Mięso przykrywamy i pieczemy ok 50 minut w temp 190*

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 03.09.2012 11:22
mniammm;)
Karolcia12 23.08.2012 22:57
dobre
agataw1990 16.08.2012 21:40
pożywny obiadek!
Ewa6274879 21.06.2012 18:33
pyszny i chrupiący obiad :)
ziutula 21.06.2012 17:40
takie medaliony można podać śmiało na talerzu...
Misiabe 21.06.2012 17:22
wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat