Wieprzowa wątróbka wg Zub3ra

Wieprzowa wątróbka wg Zub3ra

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    1/2 kg
  • cebula

    2
  • liść laurowy

    1-2
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątrobę oczyszczamy z błonek. Moczymy minimum 1 godzinę w wodzie. Następnie osuszamy i kroimy w kawałeczki. Cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i chwilę smażymy, następnie dodajemy wątróbkę. Doprawiamy do smaku. Smażymy co jakiś czas mieszając, aż wątróbka będzie miękka.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Futka

12.03.2015 09:29
Świetna i bardzo smaczna propozycja na przygotowanie wątróbki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat