Wieprzowa wątróbka w cebulce z dodatkiem czerwonego wina

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    50 dag
  • olej do smażenia

    4 łyżki
  • sól do samku

  • pieprz do smaku

  • majeranek

    1 łyżeczka
  • bazylia

    1/2 łyżeczki
  • wino czerwone

    1/2 szklanki
  • cebula

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę wieprzową oczyścić,pokroić na mniejsze kawałki, dokładnie umyć i osuszyć, oprószyć przyprawami.Usmażyć na gorącym oleju z obu stron.Cebulę obrać, pokroić w piórka.Olej rozgrzać na patelni,wrzucić cebulę, zeszklić, dodać wątróbkę, czerwone wino i dusić na wolnym ogniu około 10 minut.
Podawać np. z ziemniakami,kaszą gryczaną, bagietką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 05.04.2013 09:53
bardzo polecam
Andysz 05.05.2012 09:30
fajne;)
marzenciak1985 02.04.2012 08:34
mniam
aginaa 29.02.2012 21:21
smaczne
aginaa 29.02.2012 21:21
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat