Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieloowocowy kompot z galaretką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 3 sztuki
jabłka 3 sztuki
truskawki świeże 10 dkg
pomarańcza 1 sztuka
rabarbar 2 łodygi
cukier 1 szklanka
woda 3 l
galaretka cytrynowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Wieloowocowy kompot z galaretką

Gruszki i jabłka obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Truskawki umyć, odszypułkować. Pomarańczę obrać, podzielić na cząstki. Rabarbar oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Owoce i rabarbar przełożyć do garnka. Dodać do nich cukier, wlać wodę. Wszystko zagotować. Gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 10 minut. Garnek z kompotem zdjąć z ognia. Do kompotu dodać galaretkę. Wymieszać dokładnie, żeby galaretka się rozpuściła. Kompot podawać na ciepło lub po ostudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 22.07.2015 07:45
uwielbiam kompociki
misia53 21.07.2015 21:40
chętnie zabrałabym Ci cały ten dzbanek, ależ goraco.....
Wacław 21.07.2015 18:27
pyszny zwłaszcza mocno schłodzony :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak