Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wielki gar sosu

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki
2 kg
papryka
3 kg
cebula
2,5 kg
koncentrat pomidorowy
5 łyzek
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Kolendra cała Prymat
do smaku
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
olej
3 szklanki
ocet
7,5 łyżki
woda
2,5 szklanki
cukier
10 łyżek
ziele angielskie
4 sztuki
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wielki gar sosu

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy i kroimy w kostkę, podduszamy na patelni z olejem . Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę. Paprykę przekrajamy, usuwamy ziarna nasienne i płuczemy. Następnie kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka razem z papryką.
Krok 1 - Wielki gar sosu foto
2
dodajemy podduszoną cebulę,
Krok 2 - Wielki gar sosu foto
3
po kolei dodaje wymienione składniki w przepisie i wszystko ze sobą gotujemy przez 30-40 minut. Doprawiamy do smaku ziołami, przyprawami. Sos podajemy do makaronu. Mozemy go goracy przełożyć do słoiczków i szczelnie zakręcić i mieć jako sałatkę na zimę.
Krok 3 - Wielki gar sosu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 23.11.2012 12:07
a kiedy i po co dodać ocet? i jaki - spirytusowy czy winny?
Botwinka 22.11.2012 19:34
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak