Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny schab pieczony
Jednym ze świątecznych klasyków jest pieczony schab, którego aromat niesamowicie rozchodzi się po całym domu, a tym samym wprawia nas w dobry nastrój. Koniecznie sprawdźcie ten doskonały przepis na wielkanocny schab!
W misce łączymy olej, musztardę, miód, wódkę, przyprawę Smak Wiosny i wszystko dokładnie mieszamy. Gotową marynatą nacieramy mięso. Tak przygotowany schab odstawiamy do lodówki minimum na godzinę.
Następnie mięso smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony na złoty kolor.
Na dno naczynia żaroodpornego układamy cebulę z czosnkiem, dodajemy mięso, skrapiamy tłuszczem ze smażenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1,5 godziny.
Po upieczeniu kroimy w cienkie plastry i podajemy z chrzanem i sosem tatarskim.