Wielkanocne kotlety z jaj

Wielkanocne kotlety z jaj

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    12 sztuk
  • bułka tarta

    200 gram
  • mleko

    0,75 szklanki
  • pietruszka zielona

    1 natka
  • czosnek

    4 ząbki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

11 jaj ugotować na twardo, obrać i pokroić w grubą kostkę. 2/3 bułki tartej namoczyć w mleku i dodać do masy jajecznej. Wbić 1 surowe jajko. Pietruszkę posiekać. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z gotowej masy uformować kotlety, obtoczyć w pozostałej bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Można podawać samodzielnie lub jako dodatek do ziemniaków.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

matriasik

09.05.2012 01:06
Genialne!!!

Paweł10

03.05.2012 00:30
super :-) faktycznie można się nabrać :-p

patusia

02.05.2012 22:37
Dziękuję ślicznie i zapewniam, że kotleciki wychodzą pyszne i wszyscy myślą, że są z mięsem ;)

Mysiunia

02.05.2012 22:27
ten przepis mi się podoba :) i zdjęcie bardzo ładne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat