Wielkanoc: Plastry buraczków z emulsją pietruszkową i serem bundz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki domowe Smak

  • kawior czerwony

    4 łyżeczki
  • ser bundz

    80 g
  • koper

    do dekoracji
  • sól

    do smaku
  • Emulsja pietruszkowa:

  • oliwa

    50 ml
  • natka pietruszki

  • ocet balsamiczny

    3 łyżki
  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • anchois

  • przepiórcze jaja

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki emulsji dokładnie zmiksować i doprawić do smaku. Buraczki odsączyć, pokroić w cienkie plastry, ułożyć na talerzach i udekorować połówkami jajek przepiórczych. Na każde jajko nałożyć odrobinę czarnego i czerwonego kawioru oraz fileciki anchois. Plastry buraczków skropić emulsją pietruszkową. Przed podaniem danie posypać tartym serem bundz i udekorować świeżym koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (297)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 07.04.2014 21:26
Na Wielkanoc nie ma jeszcze bundzu bo nie doi się teraz owiec.
marcia7 02.01.2014 21:11
Ciekawy ten przepis
norweska20 29.12.2013 23:01
fajny przepis na deser
as28 12.11.2013 19:11
mniam mniam
Patriszja 04.11.2013 07:43
smacznie wygląda :)
kala9287 29.07.2013 19:04
pyszniutkie!!
Katarzyna40 13.03.2013 22:07
pychotka :__) jabłuszka pod słodką kołderką :)
Monika-twin 26.01.2013 07:09
musi byc pyszny deser,lubie jabłka
edyta44 14.10.2012 19:10
dobre
eMMe 12.10.2012 20:32
Mniam mniam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat