Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejskie danie Ambrożych

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 500 gram
ser biały 6 łyżek
śmietana 3 szklanki
cukier 2 łyżki
olej roślinny 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejskie danie Ambrożych

Kroki postępowania

1
Na początek do garnka wlałam wodę i osoliłam.Gdy ta zaczęła wrzeć to wrzuciłam makaron świderki. Gotowałam ok.10 minutek do miękkości.
Krok 1 - Wiejskie danie Ambrożych foto
2
W czasie gotowania rozgrzałam patelnię z dodatkiem oleju roślinnego. Wlałam kwaśną śmietanę i zamieszałam. Śmietana zaczęła wrzeć na wolnym ogniu. Jeszcze raz przemieszałam. Gdy delikatnie sobie pyrkała, makaron odcedziłam z wody i wybraną porcję przełożyłam do miseczki.
Krok 2 - Wiejskie danie Ambrożych foto
3
Do śmietany dodałam cukier. Mieszałam do czasu zmniejszenia objętości,oraz zmianie koloru na złoty. Odstawiłam.Na makaron wyłożyłam ser a na ser dodałam usmażoną śmietanę-gotowe
Krok 3 - Wiejskie danie Ambrożych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakosz1988 21.09.2012 09:34
Pani Henryko-daję cukier biały.
Henryka2 13.09.2012 13:27
Pomysłowe. A jaki cukier dodajesz - biały czy brązowy?
Konczi 13.09.2012 13:01
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak