wiejski, porządny omlet

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    6 sztuk
  • margaryna

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • jaja

    3 sztuki
  • śmietana

    3 łyżki
  • natka pietruszki

  • pieczarki posiekane

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

obrane ziemniaki kroję w kostkę, obsmażam na tłuszczu pod przykryciem, solę. Rozgrzewam masło i obsmażam na nim cebulę, dodaję pieczarki i natkę pietruszki, duszę we własnym sosie 10 minut. Następnie dodaję ziemniaki, ale nie mieszam. Ubijam jajka ze śmietaną , wylewam na ziemniaki i smażę na wolnym ogniu, mieszając nożem. Gdy jajka się zetną, składam jak omlet.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sznycel 21.08.2012 18:36
mąż nasyca się nim na kolację

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat