Wiatraczki z kremem orzechowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto kroimy na kwadraty o boku ok. 5 cm. Nacinamy je w rogach. Na środek każdego kwadratu wykładamy kleksa z kremu bądź nutelli. Następnie sklejamy ze sobą przy pomocy białka połówki rogów. Całość smarujemy białkiem i wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na ok 10-12 min, do lekkiego zbrązowienia. Ciasta starcza na 20 wiatraczków, w zależności od wielkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aleksa123 28.11.2011 18:48
smaczne
eduszo 25.11.2010 19:07
Szkoda tylko że ciasto nie własnej produkcji.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat