Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgorz smażony panierowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wegorz 1 kg
mąka 4 dag
jaja 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
cytryna 1 szt
sól
koperek 1 wiązka
tłuszcz do smażenia 8 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Węgorz smażony panierowany

Z węgorza zdjąć skórę, sprawić, opłukać dokładnie pod bieżącą wodą. Pokroić na 6 cm kawałk, posolić, opanierować w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Ułożyć na talerzu, przybrać zieleniną i ćwiartkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak