Węgorz smażony panierowany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wegorz

    1 kg
  • mąka

    4 dag
  • jaja

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    10 dag
  • cytryna

    1 szt
  • sól

  • koperek

    1 wiązka
  • tłuszcz do smażenia

    8 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z węgorza zdjąć skórę, sprawić, opłukać dokładnie pod bieżącą wodą. Pokroić na 6 cm kawałk, posolić, opanierować w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Ułożyć na talerzu, przybrać zieleniną i ćwiartkami cytryny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat