Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgierski gulasz z fasolą

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 łyżeczka
przyprawa węgierska 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
chili
ziele angielskie
oregano
natka pietruszki
majeranek
biała fasola 200 g
wieprzowina 300 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Węgierski gulasz z fasolą

Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Wodę odlać , zalać czystą, włożyć umyte kości.
Mięso pokroić w kostkę i przysmażyć na ostrym ogniu. Do fasoli dodać listek laurowy i ziele angielskie po czym mięso usmażone i jeśli zostało coś na patelni należy wlać 2-3 łyżki gorącej wody w ktorej gotuje się fasola, opłukać i dodać do gulaszu. Dusić pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby dodać odrobinę wody. przyprawić przyprawą węgierską i przyprawą do fasoli.
Kiedy fasolka jest juz miękka dodać koncentrat pomidorowy , dobrze wymieszać i doprawić ziołami. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 17.08.2013 10:45
musi być wspaniałe a takich składników
Koper 05.02.2013 13:49
Sycące danie :)
mufinka79 04.02.2013 21:07
smakowicie :)
meg1984 04.02.2013 20:51
to danie wygląda bardzo smacznie:D
Pyszota 04.02.2013 20:42
wygląda zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak