Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgierska zapiekanka naleśnikowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 10 dag
jajko 2 szt
mleko 1/2 szklanki
woda gazowana 1/2 szklanki
olej 1/2 szklanki
sól do smaku
serek homogenizowany 140 gram
cukier puder 4 łyżki
rodzynki 2 łyżki
orzechy włoskie 2 łyżki/posiekane
kakao 2 łyżki
tłuszcz do formy
wiórki kokosowe do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Węgierska zapiekanka naleśnikowa

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Żółtka jaj wymieszać z mlekiem, wodą gazowaną, mąką, olejem i solą do smaku i sporządzić ciasto naleśnikowe. Następnie usmażyć naleśniki na patelni.
Krok 1 - Węgierska zapiekanka naleśnikowa foto
2
Pokroić w grube paski.
Krok 2 - Węgierska zapiekanka naleśnikowa foto
3
Twarożek wymieszać z kakao, rodzynkami, orzechami.
Krok 3 - Węgierska zapiekanka naleśnikowa foto
4
Połączyć ze wstążkami naleśnikowymi.
Krok 4 - Węgierska zapiekanka naleśnikowa foto
5
Całość wyłożyć do przygotowanej formy i przykryć zapiekankę ubitą na sztywno pianą z białek i cukrem pudrem.
Krok 5 - Węgierska zapiekanka naleśnikowa foto
6
Wstawić do gorącego piekarnika i piec w temperaturze 170 stopni około 35 minut.
Krok 6 - Węgierska zapiekanka naleśnikowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 07.11.2014 21:20
z chęcią zjem ta zapiekankę :)
IZABELA29 07.11.2014 21:18
fajne danie
Aleksandra/Olcia 07.11.2014 21:13
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak