Wegańskie ciasto czekoladowe z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szkl
  • cukie

    2/3 szklanki
  • kakao

    2 łyzki
  • olej

    1/2 szklanki
  • mleko sojowe

    1/2 szkl
  • woda gazowana

    1/3 szkl
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • Imbir mielony Prymat

    do smaku
  • cynamon

    1/2 łyżeczki
  • cukinia

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia i przyprawy wsypałam do miski i wymieszałam. Dodałam mieszając łyżką olej, mleko sojowe, startą cukinię i wodę gazowaną ( dla lekkości). Wymieszałam dokładnie. Piekłam około 45 minut w 180 C, do suchego patyczka.
Smakuje jak wilgotne ciasto czekoladowe, a cynamon i imbir dają przyjemny aromat.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 20.12.2012 21:12
fajny przepis
1j1o1l1a1 24.11.2011 11:48
apetyczne :)
mikrusiak 23.11.2011 16:51
smacznie wygląda :)
Ewa6274879 23.11.2011 16:45
fajne, smaczne ciacho :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat