Wegański kapuśniak z kaszą i grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    1 łyżka
  • kasza jęczmienna

    1/2 szkl
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • ziemniaki

    5 szt
  • liść laurowy

    1 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • sól do smaku

  • olej

    3 łyżki
  • majeranek

    1 łyżka
  • kapusta biała

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukana kapustę szatkujemy i gotujemy do miękkości wraz z namoczonymi wcześniej grzybami i olejem.
Do garnka z wodą wkładamy pokrojoną włoszczyznę,przyprawy, solimy i zagotowujemy.Do gotującej się zupy wsypujemy kaszę i gotujemy ok. 1/2 godziny. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy do miękkości.Dodajemy ugotowaną kapustę wraz z wywarem i zagotowujemy razem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 09.01.2017 13:47
takiego jeszcze nie jadłam
jowant 30.01.2014 14:28
zjadłabym takiego kapuśniaczka :)
Megg 30.01.2014 12:17
wygląda pysznie i na pewno też tak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat