Przepis i sposób przygotowania na: Weekendowy budyniowiec a\'la luna
Ja użyłam formy babkowej szerokiej z wgłębieniem w środku.
Formę posmarować Kasią i posypać wiórkami kokosowymi.
Połowę ciasta rozwałkować na prostokąt odpowiadający obwodowi formy o szerokości ok 15 cm.
Posmarować marmoladą i zwinąć w rulon. Ułożyć w okrąg dookoła formy.
Na środek położyć krążek ciasta odpowiedni do dna formy, posmarować marmoladą i wylać ugotowany w 1,5 szkl budyń czekoladowy z cukrem.
Resztę ciasta rozwałkować i przykryć całość aż po brzegi formy. Górę lekko posmarować rozpuszczoną Kasią.
Piec w piekarniku nagrzanym na 180 st ok 50 min. Ciasto wyjąć I ugotować drugi budyń tak samo jak poprzednio na 1,5 szkl mleka. Wylać we wgłębienie ciasta (można udekorować jasnym budyniem) I zapiec ok 10-15 min. Ciasto wystudzić i udekorować pomarańczami.
Wspaniale smakuje podawane z cząstkami pomarańczy.