wędzony pstrąg w sosie rzeżuchowym

wędzony pstrąg w sosie rzeżuchowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg wędzony

    2 szt
  • śmietana kwaśna

    1 szklanka
  • majonez

    1/2 szklanki
  • kiełki rzeżuchy

    1 szklanka
  • chrzan tarty

    1/2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • cukier

    szczypta
  • cytryna

    1 łyżka
  • liście sałaty

  • rzeżucha

    2 (posiekana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miksujemy śmietanę,majonez i chrzan z rzeżuchą,solą pieprzem i cukrem na gładki krem.Cytrynę dokładnie myjemy przelewamy wrzątkiem osuszamy i dzielimy na ćwiartki.Pstrągi obieramy ze skóry i ości i dzielimy na kawałki.Na wyłożonym liśćmi sałaty półmisku układamy porcje pstrąga polewamy sosem i dekorujemy cytryną i posypujemy rzeżuchą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emiliozo

15.09.2011 09:23
rybka z rzerzucha - bardzo fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat