Wędzone żeberka duszone z kapustą, marchewką i lubczykiem

Wędzone żeberka duszone z kapustą, marchewką i lubczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wędzone

    400 g
  • cebula

    2 szt
  • boczek

    200 g
  • pieczarki

    200 g
  • przecier pomidorowy

    50 g
  • papryka ostra mielona

    1 szczypta
  • majeranek Prymat

    1 szczypta
  • sól czosnkowa Prymat

    1 szczypta
  • liść lubczyku

    1 szczypta
  • liść laurowy

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojone żeberka, kapustę z marchewką i przyprawy włożyć do bulionu i zagotować. Cebulę podsmażyć z boczkiem, pieczarkami i przecierem pomidorowym, dodać do garnka. Pod koniec gotowania dodać lubczyku i doprawić do smaku. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat