Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędzona kaczka w aromacie śliwkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pałki z kaczki 1 szt/os
tymianek
sól
pieprz
wiórki drewniane 1 garść
śliwki suszone kilka sztuk
olej do smażenia
folia aluminiowa
herbata zielona 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wędzona kaczka w aromacie śliwkowym

Kroki postępowania

1
Przyprawiamy naszą kaczkę solą, pieprzem i tymiankiem.
Krok 1 - Wędzona kaczka w aromacie śliwkowym foto
2
Wok wykładamy folią aluminiową. Wsypujemy wiórki, herbatę oraz śliwki. Na ruszt układamy mięso. Wok przykrywamy pokrywką lub szcczelnie zawijamy folią aluminiową. Podpalamy ogień pod wokiem.
Krok 2 - Wędzona kaczka w aromacie śliwkowym foto
3
Wędzimy kaczkę około 40 minut. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku do miękkości.
Krok 3 - Wędzona kaczka w aromacie śliwkowym foto
4
Podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja dodatkowo zrobiłam sos ze śliwkami.
Krok 4 - Wędzona kaczka w aromacie śliwkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pusia 08.09.2012 14:29
super
miki47 08.09.2012 11:23
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak