Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbkowe kotlety

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
ser żółty 20 dag
mąka 3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
jajko 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbkowe kotlety

Kroki postępowania

1
Wątróbki oczyścić i pokroić w kostkę.
Krok 1 - Wątróbkowe kotlety  foto
2
Posiekany czosnek i cebulę zeszklić na oleju. Ser żółty zetrzeć na tarce.
Krok 2 - Wątróbkowe kotlety  foto
3
Do wątróbki dodać jajko , ostygniętą cebule i ser żółty.
Krok 3 - Wątróbkowe kotlety  foto
4
Do wątróbki dodajemy mąkę , doprawiamy do smaku i mieszamy.
Krok 4 - Wątróbkowe kotlety  foto
5
Na rozgrzanym oleju kładziemy średniej wielkości placki i smażymy z obu stron.
Krok 5 - Wątróbkowe kotlety  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iskierka.ag 12.04.2015 19:44
O to bardzo ciekawe zestawienie :)
wwwiolka 12.04.2015 18:39
Bardzo fajny przepis.
Maridka19 12.04.2015 17:29
Pysznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak