Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka ze szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 20 dag
szpinak 450 gram
masło 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
olej 2 łyżki
cebula biała 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
bulion drobiowy 3/4 szklanki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Masło roztopić wrzucić szpinak, posiekany czosnek i dusić 5 minut. Przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem .
Krok 1 - Wątróbka ze szpinakiem foto
2
Rozgrzać olej na patelni włożyć listki laurowe i wątróbkę smażyć około 5 minut. Oprószyć solą i pieprzem, podlać bulionem i wrzucić pokrojoną cebulę. Dusić około 3 minut na wolnym ogniu.
Krok 2 - Wątróbka ze szpinakiem foto
3
Następnie wyłożyć wątróbkę na szpinak.
Krok 3 - Wątróbka ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak