Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z pieczarkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
pieczarki 30 dag
cebula 2 sztuki
mąka
masło 2 łyżki
olej 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki pokroić w plasterki, a cebulę w piórka w garnku rozpuścić masło i dodać pokrojone pieczarki z cebulą, posypać niewielka ilością soli oraz pieprzu ziołowego, następnie udusić.
Krok 1 - Wątróbka z pieczarkami foto
2
Wątróbkę umyć i osuszyć, następnie dokładnie obtoczyć w mące i strzepać nadmiar mąki.
Na patelni rozgrzać olej i na gorący wrzucić wątróbkę którą szybko zrumienić z obu stron na koniec posypać solą i pieprzem czarnym
Krok 2 - Wątróbka z pieczarkami foto
3
usmażoną wątróbkę przełożyć do przygotowanych pieczarek, dodać, posiekany drobno ząbek czosnku i po łyżce świeżych ziół u mnie majeranek i pietruszka, wymieszać i od razu podawać. Dobrze smakuje z ziemniakami, ale tylko z chlebem też jest pyszna.
Krok 3 - Wątróbka z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.05.2014 12:49
bardzo smaczna potrawa..
gosia56 12.05.2014 10:50
lubię takie połączenie ;)
wyattearp 12.05.2014 10:37
z pieczarkami nie próbowałam
norweska20 12.05.2014 09:16
muszę spróbować zrobić z pieczarkami..wygląda apetycznie
Aleksandra/Olcia 12.05.2014 08:27
tez robię z pieczarkami,,pyszna jest
Edith85 12.05.2014 08:07
super obiadek
Magula 12.05.2014 07:49
ładnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak