Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z pieczarkami ...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka kurczaka 50 dag
mąka pszenna 2 łyżki
masło klarowane 3 łyżki
cebula 1 sztuka
pieczarki 20 dag
sól - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z pieczarkami ...

wątróbkę oczyścić z błonek, żyłek, opłukać i osuszyć

posypaną mąką i pieprzem wątróbkę usmażyć na maśle klarowanym

do wątróbki wsypać pokrojoną cebulę i pieczarki

pod przykryciem na mniejszym ogniu dusić z 10-15 minut

na talerzu posypać do smaku solą.......SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 01.07.2013 07:55
Świetnie przyrządzona wątróbka :)
Sroczka 18.06.2013 20:37
Z pewnością była pyszna ta wątróbka.
Megg 18.06.2013 17:02
pyszna taka wątróbka
Cranberry 18.06.2013 16:54
wygląda pysznie
gosia56 18.06.2013 16:44
napewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak