Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z kurczaka z cukinią i ziołami prowansalskimi

5.0
(30)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Wątróbka w nieco innej odsłonie. Dodatek cukinii i ziół prowansalskich nadał wątróbce nowy, ciekawy smak.

Składniki:

wszystkie przepisy:

wątróbka drobiowa 900 gramów
mąka 4 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
olej do smażenia 3 łyżki
cebule 3 sztuki
oliwa 3 łyżki
cukinia 1 sztuka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z kurczaka z cukinią i ziołami prowansalskimi

Cebulę pokroić w piórka i wrzucić na rozgrzaną w rondlu oliwę. Dusić 10 minut. Następnie dodać pokrojoną w cienkie półplasterki cukinią i dusić kolejne 10 minut. Oprószyć solą.
Wątróbkę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, usunąć błonki.
Wymieszać mąkę z ziołami prowansalskimi, obtoczyć wątróbkę, a następnie podsmażyć ją ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Dodać wątróbkę do cebuli i cukinii, wymieszać. Dusić razem około 3-4 minuty. Pod koniec doprawić świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak