Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 gram
jabłko 1-2 sztuki (twarde)
cebula 2 sztuki
mąka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkiem

Wątróbkę pokroić i dokładnie obtoczyć w mące.
Uprzednio można namoczyć w mleku.
Smażyć po kilka minut z obu stron.
Dodać pokrojoną (w piórka) cebulę i jabłka (pokrojone na większe kawałki).
Całość dusić (pod przykryciem) do miękkości.
Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 03:11
Dobra wątróbka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak