wątróbka wieprzowa w barbecue...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    3/4 kg
  • smalec

    4 łyżki
  • cebula

    4 sztuki
  • przyprawa barbecue

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • sól

    - do smaku
  • przyprawa do zup i potraw w płynie

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wątróbkę umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki

obsypaną mąką posypać przyprawą barbecue

smażyć na rumiano z obu stron na gorącym smalcu

wątróbkę przełożyć na talerz

na tym tłuszczu usmażyć cebulę

do cebuli włożyć wątróbkę i do smaku doprawić magą kucharka

dusić wszystko z 5 minut pod przykryciem

solić przed jedzeniem.......SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 11.02.2014 08:38
tak podanej wątróbki jeszcze nie jadłam
Konczi 18.07.2013 14:48
coś dla mojego mężą :) wygląda smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat