Wątróbka w sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

  • cebula

  • marchew

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • przyprawa do potraw Kucharek

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • mąka ziemniaczana

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć,powycinać żółć,osuszyć ,obtoczyć w mące i usmażyć.Przełożyć do garnka,wlać wodę,dodać podsmażoną cebulkę,marchewkę pokrojoną i przyprawy.Dusić na wolnym ogniu ok 25 min.Mąkę ziemniaczną wymieszać z zimną wodą i zagęśćić sos.Podawać z ziemniaczkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat