Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka smażona z cebulką.

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 500 gram
cebula 2 sztuki
sól do smaku
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka smażona z cebulką.

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w półksiężyce i smażymy na oliwie do miękkości. Następnie przekładamy do garnka.
Krok 1 - Wątróbka smażona z cebulką. foto
2
Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki, obtaczamy w mące i smażymy na rumiano. Uwaga! Wątróbka lubi pryskać :)
Krok 2 - Wątróbka smażona z cebulką. foto
3
Usmażoną wątróbkę dodajemy do garnka z cebulą. Wstawiamy na mały ogień. Przyprawiamy(dopiero teraz!) i mieszamy - pozostawiamy na ogniu 2-3 minutki. Gotowe! Podajemy z ziemniakami.
Krok 3 - Wątróbka smażona z cebulką. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.01.2014 08:02
bardzo lubię wątróbkę w tej postaci
Klausia 26.12.2013 20:56
Dawno takiej nie jadłam :)
Aannkaa82 07.08.2013 18:51
Bardzo lubie taką wątróbkę.
Megg 23.04.2013 20:19
lubię taką wątróbkę pycha!!!
gosia561 23.04.2013 18:04
taka wątróbka jest pycha
miki47 23.04.2013 17:45
interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak