Wątróbka podsmażana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    2 kostki
  • wątróbka

    1 kg
  • cebula

    2
  • mąka

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dwie kostki margaryny roztopić na rozgrzanej patelni i pozostawić na 5 minut, następnie zebrać pianę. Trochę margaryny przelać do rondelka. Wątróbkę umyć, oczyścić, oprószyć w mące, podsmażyć z obu stron. Odlać ten tłuszcz, dodać ten nowy z rondelka i dodać cebulę. Smażyć do miękkości, aby w środku była lekko różowa. Po usmażeniu posypać do smaku solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat