Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka na pomidorowo

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 łyżka mąki
2 łyżki masła
pieprz
bulion 1 szklanka
olej 2 łyżki
wątróbka drobiowa 40 dag
koncentrat 180 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka na pomidorowo

Wątróbkę pokroiłam w plasterki 0,5 cm, oprószyłam mąką. Rozgrzałam na patelni olej i wrzuciłam wątróbkę, którą smażyłam 10 minut. Podsmażoną wątróbkę przełożyłam do rondelka, zalałam bulionem, gotowałam 10 minut. Następnie dodałam koncentrat pomidorowy, przyprawiłam pieprzem, zamieszałam i gotowałam kolejne 15 minut. ,,Wątróbkę na pomidorowo’’ podaje na gorąco z ziemniakami, okraszonymi posiekaną natką pietruszki, oraz sałatką z kiszonej kapusty, ogórkiem z marynaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak