Wątróbka kacza z sosem malinowym

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

W takiej słodkiej odsłonie wątróbka smakuje wybornie.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • roszponka

    2 garście
  • wątróbka drobiowa

    200 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • mąka

    2 łyżki
  • mleko 3,2%

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę oczyściłem z błonek. Pokroiłem na mniejsze kawałki.
Włożyłem wątróbki do miski i zalałem mlekiem. Odstawiłem na godzinę. Następnie wyjąłem ją i obtoczyłem w mące.


Na patelni rozgrzałem olej, smażyłem kilka minut, mieszając ci jakiś czas. Dodałem cebulę pokrojoną w piórka i smażyłem razem z wątróbką. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem na koniec.


Na półmisku rozłożyłem sałatę, na to usmażoną wątróbkę i cebulą. Rozrzuciłem świeże maliny. Wszystko polałem sosem malinowym.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy wątróbkę z kaczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat