Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka indycza z czeremchą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka z indyka 500 g
czeremcha 1,5 szlanki
cebula 1 duża
masło klarowane 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka indycza z czeremchą

Czeremchę opłukać i ręcznie oddzielić miąższ od pestek, upewnić się że nie ma pestek. Zajmuje to 15 minut ale to najlepszy sposób obierania, bo dokładny.
Wątróbkę opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć kawałki wątróbki z obu stron (2 minuty).
W tym czasie pokroić cebulę w kostkę i dodać na patelnie doprawić kolendrą,
Wątróbkę przewracać od czasu do czasu. Gdy cebula się zrumieni dodać czeremchę. Mieszać i dusić razem 3 minuty.
Na końcu zdjąć z gazu i doprawić solą i pieprzem.
Można zjeść z chlebem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 22.04.2017 20:20
smaczne i zdrowe danie
IwonaKa 15.07.2016 20:18
spróbowałabym,nie jadłam jeszcze czeremchy
Ada-Gaba 30.11.2015 22:17
ciekawy przepis
Alex_M 03.10.2015 21:02
chętnie bym spróbowała :)
Beata73 01.10.2015 11:01
ciekawe połączenie smaków
DorotaZ 11.09.2015 17:11
Bardzo ciekawy przepis:) Nie wiedziałam, że czeremchę można jeść
Mniam 11.09.2015 11:35
Z chęcią bym spróbowała, bo ciekawa jestem smaku :)
adelajda 11.09.2015 09:05
Dla mojego męża super danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak