wątróbka indycza z czeremchą

wątróbka indycza z czeremchą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka z indyka

    500 g
  • czeremcha

    1,5 szlanki
  • cebula

    1 duża
  • masło klarowane

    2 łyżki
  • sól morska

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • kolendra mielona

    1/2 łyżeczki
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czeremchę opłukać i ręcznie oddzielić miąższ od pestek, upewnić się że nie ma pestek. Zajmuje to 15 minut ale to najlepszy sposób obierania, bo dokładny.
Wątróbkę opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć kawałki wątróbki z obu stron (2 minuty).
W tym czasie pokroić cebulę w kostkę i dodać na patelnie doprawić kolendrą,
Wątróbkę przewracać od czasu do czasu. Gdy cebula się zrumieni dodać czeremchę. Mieszać i dusić razem 3 minuty.
Na końcu zdjąć z gazu i doprawić solą i pieprzem.
Można zjeść z chlebem.
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anulka69

22.04.2017 20:20
smaczne i zdrowe danie

IwonaKa

15.07.2016 20:18
spróbowałabym,nie jadłam jeszcze czeremchy

Ada-Gaba

30.11.2015 22:17
ciekawy przepis

Alex_M

03.10.2015 21:02
chętnie bym spróbowała :)

Beata73

01.10.2015 11:01
ciekawe połączenie smaków

DorotaZ

11.09.2015 17:11
Bardzo ciekawy przepis:) Nie wiedziałam, że czeremchę można jeść

Mniam

11.09.2015 11:35
Z chęcią bym spróbowała, bo ciekawa jestem smaku :)

adelajda

11.09.2015 09:05
Dla mojego męża super danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat