Wątróbka drobiowa w wiosennej wersji

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    500 g
  • szczypiorek

  • mąka

    4 łyżki
  • olej do smażenia

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wątróbka drobiowa w wiosennej wersji foto
Wątróbkę oczyszczamy i myjemy, dokładnie osuszamy. Do miseczki wsypujemy mąkę i obtaczamy w niej po kolei kawałki wątróbki.
Krok 2 - Wątróbka drobiowa w wiosennej wersji foto
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim wątróbki - koniecznie pod przykryciem, bo wątróbka ma to do siebie że strzela.
Krok 3 - Wątróbka drobiowa w wiosennej wersji foto
W momencie gdy wątróbka smaży się z jednej strony, my myjemy szczypiorek i drobno kroimy. Wątróbki obracamy na drugą stronę.
Krok 4 - Wątróbka drobiowa w wiosennej wersji foto
Posypujemy je szczypiorkiem. Przykrywamy i smażymy jeszcze 3 minuty.
Krok 5 - Wątróbka drobiowa w wiosennej wersji foto
Gotowe wątróbki przekładamy wraz ze szczypiorkiem na talerze i dopiero wtedy solimy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dodi 30.06.2014 11:23
ładnie wygląda
sylwia_sl 30.06.2014 10:55
szczypiorek zamiast cebulki to fajny pomysł
pestka 30.06.2014 10:52
pyszny obiadek- lubię wątróbkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat