Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wątróbka drobiowa
1 kg -
cebula
1 sztuka -
por (biała część)
1 sztuka -
papryka czerwona
1 sztuka -
pomidory krojone z puszki
1 puszka -
koncentrat pomidorowy
2 łyżki -
papryczka chili
2 sztuki -
czosnek ząbki
2 sztuki -
kukurydza w puszce
4 łyżki -
Przyprawa curry orientalna Prymat
1/2 łyżeczka -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżka -
Imbir mielony Prymat
szczypta -
natka kolendry
-
sól i pieprz
Przepis i sposób przygotowania WĄTRÓBKA DROBIOWA PO INDYJSKU
2/ Do niewielkiego garnuszka wlać pomidory z puszki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystkie przyprawy, zagotować. Do pomidorów dodać cienko posiekaną lub pokrojoną w plasterki chili, podduszoną cebulę z porem i wątróbkę. Chwilkę dusić na małym ogniu (ok 5 min) doprawić przyprawami. Na koniec dodać kukurydzę i koncentrat do smaku (w zależności czy chcemy kwaśniejsze czy nie). Podawać z ryżem, kuskusem, pieczywem.
Komentarze (9)