Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa pachnąca cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 dag
cebula 3 szt
olej do smażenia 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa pachnąca cebulką

Cebule obieramy i kroimy w krążki.

Wątróbkę dokładnie myjemy i oczyszczamy. Osuszamy na ręczniku papierowym. Podsmażamy chwilę na oleju z obu stron.

Olej wylewamy, dodajemy 5 łyżek oleju rzepakowego i dusimy pod przykryciem, dodajemy cebulkę, cały czas pozostawiamy pod przykryciem. Solimy i pieprzymy do smaku.

Można podać z ziemniakami lub samą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 23.08.2016 17:59
moja ulubiona
Wacław 04.01.2016 16:46
lubię to :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak