Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka drobiowa duszona w warzywach z czarnym sezamem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
mąka do obtoczenia
olej do smażenia
marchew 2 sztuki
por 1/2 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
cebula biała 2 sztuki
sezam czarny do posypania
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka drobiowa duszona w warzywach z czarnym sezamem

Wątróbkę myję i osuszam, obtaczam w mące i smażę ,po usmażeniu lekko solę , marchew obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach ,por drobno siekam, cebulę w pióra, szczypiorek siekam, warzywa podsmażam na patelni ,(bez szczypiorku)podlewam wodą ,ja dodałam pozostałość po smażeniu wątróbki,lekko solę warzywa, jak warzywa są miękkie dodaję wątróbkę i jeszcze 5 minut wszystko duszę ,przed podaniem posypuję szczypiorkiem i ziarnem sezamu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 07.02.2016 19:01
pycha - bardzo lubię wątróbkę w różnych wydaniach!
Malinka 07.02.2016 17:48
Wątróbka w wersji na bogato i to w dodatku bardzo smaczna!
w mojej kuchni 07.02.2016 17:36
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak