WĄTRÓBKA CIELĘCA W ŚMIETANIE

WĄTRÓBKA CIELĘCA W ŚMIETANIE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka cielęca

    1/2 kg.
  • mąka

    3 dag.
  • mleko

    1/2 l.
  • śmietana

    1/2 szkl.
  • cebula

    30 dag.
  • olej do smażenia

    - -
  • sól

    - do smaku
  • pieprz

    - do smaku
  • cukier

    - do smaku
  • natka pietruszki

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę na kilka godzin namoczyć w mleku, odstawić do lodówki. Po wyjęciu odsączyć, popieprzyć, obtoczyć w mące i podsmażyć.
Cebulę obrać, umyć, posiekać w krążki. Poddusić z cukrem, dodać do wątróbki. Wszystko zalać śmietaną i posypać posiekaną natką pietruszki, doprawić solą, ewentualnie pieprzem. SMACZNEGO !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat