WĄTRÓBKA CIELĘCA W ŚMIETANIE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka cielęca

    1/2 kg.
  • mąka

    3 dag.
  • mleko

    1/2 l.
  • śmietana

    1/2 szkl.
  • cebula

    30 dag.
  • olej do smażenia

    - -
  • sól

    - do smaku
  • pieprz

    - do smaku
  • cukier

    - do smaku
  • natka pietruszki

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę na kilka godzin namoczyć w mleku, odstawić do lodówki. Po wyjęciu odsączyć, popieprzyć, obtoczyć w mące i podsmażyć.
Cebulę obrać, umyć, posiekać w krążki. Poddusić z cukrem, dodać do wątróbki. Wszystko zalać śmietaną i posypać posiekaną natką pietruszki, doprawić solą, ewentualnie pieprzem. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat