Warzywno-serowe nadzienie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

  • marchew

  • cebula

  • serek topiony

  • jajko

  • mleko

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

3 cukinie i jedną dużą marchewkę starłam na tarce, cebulę posiekałam i wymieszałam razem. Dodałam jajko, ok. 3/4 szklanki mleka, ok. 3 łyżek mąki kukurydzianej, sól do smaku i 3 trójkąciki serka topionego light. Wiem, że nie za bardzo można go jeść, ale raz na jakiś czas jem i chudnę :) Dusiłam potrzebną mi porcję na patelni, co jakiś czas mieszając, aby serek się dobrze połączył z warzywami. Gotowe jest po 3-4 minutach.

Można jeść jako nadzienie do naleśników dukanowych, jednak ja jadłam bez niczego. Pychotka!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
irenka 13.04.2011 22:15
ciekawy przepis,muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat