Warzywne lasagne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • lasagne

    8 płatów
  • cebula

    2 sztuki
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • pomidor

    2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieczarki

    30 dag
  • ser żółty

    20 dag
  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Ugotowany odcedzić. Odsączyć. Pieczarki oczyścić, cebulę i czosnek obrać. Z papryki usunąć gniazda nasienne. Cebulę i paprykę kroimy w paski. Pomidora pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w małe paseczki. Czosnek posiekać drobno.
Warzywa i pieczarki dać na patelkę. Smażyć. Doprawić solą i pieprzem. Na lasagne dawać po trochę farszu i zwijać. Dać na brytfannę i posypać startym serem. Zapiec 15 minut w 220 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat