Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WARZYWNE DANIE JEDNOGARNKOWE Z PULPECIKAMI

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 5 szt
kalarepka młoda 1 szt.
mały por 1 szt.
seler 1/2 szt.
ziemniak 5 dag
chude mięso 30 dag
rosół drobiowy 1 szklanka
natka pietruszki
sól, pieprz
groszek 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: WARZYWNE DANIE JEDNOGARNKOWE Z PULPECIKAMI

Wykonanie:
Wszystkie warzywa oczyścić, pokroić, zalać gorącym wywarem, przyprawić do smaku i gotować 20 minut. Mięso zmielić razem z cebulą, doprawić do smaku i formować malutkie pulpeciki. Następnie włożyć pulpety do zupy, gotować pod przykryciem 15 minut i posypać zieleniną. Można zaciągnąć śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak