WARZYWNE DANIE JEDNOGARNKOWE Z PULPECIKAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    5 szt
  • kalarepka młoda

    1 szt.
  • mały por

    1 szt.
  • seler

    1/2 szt.
  • ziemniak

    5 dag
  • chude mięso

    30 dag
  • rosół drobiowy

    1 szklanka
  • natka pietruszki

  • sól, pieprz

  • groszek

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Wszystkie warzywa oczyścić, pokroić, zalać gorącym wywarem, przyprawić do smaku i gotować 20 minut. Mięso zmielić razem z cebulą, doprawić do smaku i formować malutkie pulpeciki. Następnie włożyć pulpety do zupy, gotować pod przykryciem 15 minut i posypać zieleniną. Można zaciągnąć śmietanką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat