Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchew
5 szt -
kalarepka młoda
1 szt. -
mały por
1 szt. -
seler
1/2 szt. -
ziemniak
5 dag -
chude mięso
30 dag -
rosół drobiowy
1 szklanka -
natka pietruszki
-
sól, pieprz
-
groszek
1 szklanka
Sposób przygotowania
Wszystkie warzywa oczyścić, pokroić, zalać gorącym wywarem, przyprawić do smaku i gotować 20 minut. Mięso zmielić razem z cebulą, doprawić do smaku i formować malutkie pulpeciki. Następnie włożyć pulpety do zupy, gotować pod przykryciem 15 minut i posypać zieleniną. Można zaciągnąć śmietanką.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się